L’essència de la Cursa Centúria Trail de Sant Pau de Segúries.

«Centuria, centuriae, centuria»

O altrament dit de la cursa de muntanya del poble de Sant Pau de Segúries que ens farà descobrir la Vall de Camprodon a través de fagedes centenàries, valls mil·lenàries i terrenys tan poc usuals pels corredors i corredores, com és el cas d’una via romana. La via Ànnia, via romana de Capsacosta.

És per aquest motiu que aquest trail, pensat amb enginy, respecte i molt d’amor per a aquesta vall, rep el nom de Centúria en reconeixement als valents i temerosos centurions que la devien utilitzar per tal d’arribar a la Gàl·lia o assentar el seu campament a la Hispània. O bé, com diríem nosaltres… per tal de connectar la comarca del Ripollès amb la Garrotxa.

La Centuria Trail consta de tres distàncies, compartint la mateixa essència i objectiu, enamorar als intrèpids corredors amb els seus paisatges diversos i terrenys variats:

– Gladius, 28km i 2000m+
– Scutum, 15km i 850m+
– Rudis, 10km i 600m+

Si el nom de les tres curses us ha despertat la curiositat. Si córrer per una via romana us ha activat el cor… No deixeu que us ho expliquin. Veniu a la porta de la Vall de Camprodon. Veniu a Sant Pau de Segúries per tal de gaudir d’una cursa original, intrèpida i bonica plena de detalls i de picades d’ullet al passat.
Centurions i centuriones, ALEA IACTA EST!!

Emma, ambaixadora sud de Valls Catalanes Trailrunning Challenge 2023