Emma Riera, ambaixadora sud de Valls Catalanes Trailrunning Challenge 2023 en l’edició de l’any passat de l’Olla de Tapis.

«Entre olles i tupins»

Podria semblar el nom d’un llibre de receptes, però ni de bon tros.

 «L’Olla i el Tupí de Tapis» és el nom d’una gran cursa, a cavall de l’Empordà i el Vallespir on la natura no entén de línies ni fronteres i França i Catalunya esdevenen horitzó de paisatges feréstecs, màgics i corprenedors.

El poble de Tapis, un petit veïnat de Maçanet de Cabrenys, es converteix en el centre neuràlgic de corredors i corredores que volen descobrir aquest indret de corriols tècnics, baixades voladores i cingleres de granit amb vistes a l’Empordà, a l’Alta Garrotxa i al Capcir.

L’Olla de Tapis, amb 21km i prop de 990 de desnivell, n’és el plat fort. És aquí on podreu gaudir de boscos d’alzina surera, prats alpins i un terreny tècnic i exigent per a qui busca emocions de les fortes.

El Tupí, amb un recorregut de 9km, és un mar i muntanya de molt bon digerir. Els seus camins us portaran per ombres mil·lenàries, trams de pista i corriols de molt bon córrer que ressegueixen les deus i rierols de Tapis, tot i que, malauradament aquest any, no són massa cabalosos.

La cirereta del pastís, les postres d’aquest event, de ben segur que serà el bon ambient i les ganes de què «no hi falti de res» que té l’organització. 

Us esperem a l’event culinari i esportiu de l’Empordà més bèstia i més salvatge fet… Amb molt d’amor!!

Emma, ambaixadora sud de Valls Catalanes Trailrunning Challenge 2023

Nous voici à Tapis, hameau de la commune de Maçanet de Cabrenys situé en plein cœur du massif des Salines.

Avec pour commencer une longue montée pour nous emmener sur la crête délimitant la France et l’Espagne.
On se dirigera ensuite vers le pic Falco, avec sa vue sur une bonne partie de l’Emporda. Pour la mériter cependant, il faudra en passer par une courte mais raide ascension, où l’on s’aidera de cordes. Puis la descente, légèrement technique, mais rendue difficile due aux efforts précédents.

Enfin l’arrivée à Tapis, avec son ravitaillement mérité. Et pour ceux qui voudront, le repas au restaurant can Mach si réputé.

Ben, ambaixador nord de Valls Catalanes Trailrunning Challenge 2023