«A parts iguals, la Molló Trail impressiona per la seva exigència i encant. Pel seu desnivell, més de 1000+ en els seus 21km, i pels seus camins que, a banda de resseguir els camins de la retirada, permeten als de petjada lleugera córrer com el vent.

És una cursa ràpida però amb pujades intenses, amb corriols de boscos frondosos i amb prats colpidorament verds que, sense haver d’aixecar massa la vista, et permeten gaudir d’una panoràmica 360° del Pirineu Oriental i del Parc Natural de les capçaleres del Ter.

El dia 4 de juny, a Molló, es va celebrar una festa esportiva amb tots els seus ets i uts. Però el que més captiva del recorregut i d’aquestes terres és la seva història. Una història que agermana les dues Catalunyes. Les que van guiar a homes i dones cap a l’esperança, tot fugint de la guerra i del dolor pels camins de la retirada, cap als camins del món.»

Emma, ambaixadora sud de Valls Catalanes Trailrunning Challenge 2023

 

«Après un kilomètre de descente, on attaque la première et principale montée de la course.

Ceux qui en auront gardé sous le pied pourront faire quasiment tout le reste du trail en courant puisqu’il n’y aura que des pistes ou des chemins sans difficulté majeure.

Pour ceux, par contre, qui seront partis trop vite, il leur restera une quinzaine de kilomètres pour gambader dans le parc naturel de les capçeleres del ter et pour admirer la vue panoramique à 360 degrés tout au long de l’épreuve.

Le Mollo trail, de 21km et 1000 mètres de dénivelé, permet aussi de suivre en partie le chemin de la retirada et toute l’histoire qui va avec.»

Ben, ambaixador nord de Valls Catalanes Trailrunning Challenge 2023