«La cursa de Lamanere és just el que moltes vegades ens demanem: poder veure les coses des d’un altre punt de vista. Organitzada en un petit poble de la Catalunya Nord i pensada per una gran gent, et permetrà gaudir de racons tan icònics com el cim i les fagedes del Comanegre des d’un lloc insòlit i de naturalesa salvatge; la frontera catalano-francesa.

No us deixeu enganyar per la familiaritat i dolçor dels seus habitants perquè la cursa és més que explosiva: és d’infart!!! Primer 9km de pujada non stop i després 9km més de baixada tècnica i corriolera. Apte per a tots els públics i per a tots els corredors i corredores que vulguin conèixer racons transfronterers molt màgics.»

Emma, ambaixadora sud de Valls Catalanes Trailrunning Challenge 2023

«Després d’un breu recorregut pel poble, comencem amb una primera pujada molt «pesada». Vés amb compte a no començar massa ràpid: la pujada final és molt empinada!
Però aquesta mateixa pujada serà la que et permetrà arribar al Comanegra, el punt més al sud de França i allà tindràs temps de sobres per gaudir de les magnífiques vistes al llarg de la cresta i la frontera durant uns quants quilòmetres.

Llavors és el moment la baixada, que és molt ràpida… si no ho has donat tot a la pujada! per ja, finalment, arribar a Lamanère i gaudir del merescudíssim avituallament.»

Ben, ambaixador nord de Valls Catalanes Trailrunning Challenge 2023